Spaceship, woah woah!

*Detta inlägg innehåller FULT SPRÅK och grym musik, Inget för dig? Försvinn!*

Jag visste inte vad jag skulle säga om denna superba låt så jag valde att istället kopiera en youtube kommentar (alla vet ju att världens klokhuvuden samlas på youtube?!):

"@TheDownhillman i should you shut the fuck up, this is just a comment, you fucking noob

go suck your daddy dick, and make some blowjobs for him , you mother fucker, your that transvestite motherfucker that are big ass to the other on the street, shut up you fucking fagget kid."
Spaceship - Kano (Trolley Snatcha Remix) by bestofdubstep.com
20.12.2010 kl. 21:27

Magnetic Man: Recension.

Mina damer och herrar, här kommer Gnarly bloggens andra skivrecension ever!Några inlägg tillbaka skrev jag om Magnetic Man och att det lönar sig att hålla ögonen öppna för mera stuff producerat av denna trio (Artwork, Skream och Benga). Nu har jag gett mig tid och lyssnat igenom hela deras debut album.

Albumet Magnetic Man, samma namn som artistnamnet, släptes i år (2010) och är som sagt trions första ordentliga skiva. En väldigt intressant skiva om du gillar elektronisk musik och framför allt den brittiska underground/dubstep genren (eller galen party musik med djup bas).

Det som gör skivan intressant är egentligen hela Magnetic Man fenomenet. Blandningen av Benga och Skream kan jämföras med att sätta chokosåsen på vaniljglassen. En perfekt mix. Har tyvärr inte ännu hunnit utforska Artworks solokarriär men kan starkt rekommendera er att kolla in alla dessa artisters solo stuff. Här kommer några exempel:
Benga - Night by Frevitass
Skream - Fields of Emotion by tomsimmons

Skivan har väldigt många olika sorters låtar. Ett väldigt varierande och progressivt sound under hela skivans lopp. En del låtar skulle nästan passa in i pop världen, som t.ex. dessa:
Perfect Stranger feat. Katy B by Magnetic Man
I Need Air by Magnetic Man
Medan andra låtar finns till för hardcore dubstep fansen. Dessa låtar har sjukligt skön bas och väldigt gnarlyga/extrema ljud. Kan bara tänka mig hur sjukt vissa låtar skulle låta LIVE. Några låtar för med sig även lite retro gaming sounds (a.k.a. nintendo/8-bit), vilket är roligt för oss som gillar spelmusik. Ett ypperligt exempel:
08-magnetic man - mad by Spa_Water

På toppen av allt kommer ännu en del låtar med skön sång. Vad skulle en brittisk dubstep skiva vara utan en del reggae/dub sångare? Ms Dynamite har gjort sitt jobb bra för denna skiva och för med sig den gamla hederliga brittiska känslan. Hör fast själv:
Magnetic Man ft Ms.Dynamite - Fire by TheDropFather

Som ni säkert redan listat ut så rekommenderar utan tvekan denna skiva till er alla. Ta och lyssna noga igenom hela skivan. Det är som en resa igenom musikvärlden. Vissa låtar kommer att påminna dig om en perus nattklubb i Finiand medan andra låtar för ner dig till några riktigt skumma källare.
Fast jag länkat en massa låtar här i recensionen så har jag lämnat en del överraskningar åt er, so check it out!!

Det här kommer att bli min nästa VINYL-import men för er som vill komma billigare undan så är HÄR en spotify länk till skivan. Enjoy!
20.12.2010 kl. 03:31

PENDULUM LIVE: Resumé

Nåjaa, då har man äntligen fått se Pendulum Live. Det var en pain in the ass experience men nog värt det!
Först köade vi i evigheter utanför Kabelfabriken i bitande kyla. Fast vi var i tid tänkte man ju nästan missa bandet. Efter det så trängdes man bland tusentals (?) människor för att få se bandet, hamnade i moshpits och dylikt. Kroppen värker nog nu. Sen måste man stå ut i hettan. Många inklusive mig började må en aning illa pga syre- och vätskebristen + den olidliga hettan. Efter keikkan hamnade man såklart köa i eeeevigheter vid en dåligt organiserad narikka MEN all in all var det värt det! Skön musik och galen stämning. Är nog ändå skitglad över att äntligen vara hemma igen, haha!
Pendulum - The Island (Madeon Remix) by Madeon
19.12.2010 kl. 01:59

Team COCO & Pendulum.

Idag var jag och demonstrerade för första gången i mitt liv. Den här gången gälde det ett I-landsproblem. Vi vill nämligen ha Conan O´Briens nya TV-show även till finsk tv. Demonstrationen var lugn och sansad och stämningen på topp. Råkade även ge en intervju åt Peppar i något skede, här kommer den:
"Oh My Golden God! Det skanderade de stenhårda Conan O'Brien-fansen på Elielplatsen. Allt, för att försöka få de finska tv-kanalerna att visa humorstjärnans nya show i Finland.

Förutom att Conans meddelande till de finländska fansen visades på en skärm, spelade man också in en hälsning till humormannen själv. OMGG – Oh My Golden God, var ett av slagorden som fansen fick ropa under inspelningen.

Benjamin Holm står och håller i en egenhändigt tillverkad supporterskylt för Conan O'Brien. Han är en av ungefär 200 andra som slutit upp för dagens Conan-demonstration.

– Jag var inte egentligen på väg hit, men så fick jag veta att jag börjar jobbet en timme senare i dag. När Conan gör kopplingar till Finland är det klart att det är kul. Monologerna och intervjuerna är roligast i serien. Dessutom kunde man följa med vad som är på gång i den amerikanska underhållningsbranschen, säger Benjamin.

Kompisen Robert Åström blev sent i går kväll uppmanad av Benjamin att dyka upp på demonstrationen.

– Jag har tittat på serien sedan högstadiet, det börjar bli fem till sex år jag följt med Conan, säger Robert.

Bakom hela demonstrationen står finsk-amerikanskan Alexandra Alexis.

– Typerna bakom Conans show tog kontakt med mig via Facebook, och sedan ringde de mig. De ville att vi ska filma in material som ska visas i Conans show nästa vecka. Troligtvis blir det på måndag eller tisdag, säger Alexandra.

Hon fördelar tiden mellan Finland och New York, och berättar att hon blivit inbjuden till Conans show i Los Angeles. Till vardags är Alexandra sångerska, och hon berättar att hennes debutalbum kommer ut i Finland nästa höst.

Hittills har ingen finländsk tv-kanal meddelat att de köper in Conans serie."

Mera goda nyheter. På onsdag gjorde jag ett risk-inköp. Köpte två biljetter till Pendulum keikkan i Kabelfabriken (på lördag) via FACEBOOK!? Idag när jag kom hem så hade biljetterna kommit, WOHOO!! Har på känn att det Imorron blir en sjuk keikka!
  Pendulum - Watercolour by Danny Don
17.12.2010 kl. 18:06

Feed Me & Kill The Noise - Muscle Rollers

För er som inte visste så äger ju deadmau5 ett eget skivbolag vid namnet mau5trap.
Nästan all musik som släps av detta skivbolag faller mig i smaken. Här är det nyaste exemplet som snart släps åt almänheten. B.O.M.B.!
17.12.2010 kl. 01:39

I´m with Coco!

Plakatet är klart. Imorron gäller det. I´m with Coco!

fredag kl. 12 visar vi vår kärlek för Conan i Helsingfors på Elielplatsen.
Laddar förmodligen upp bilder av händelsen inom några dagar.
17.12.2010 kl. 01:05

Magnetic Man

Magnetic Man låter som en rätt så awesome old school superhjälte, visst? Det är dock en trio med 3 st. dubstep producenter. Legenderna Skream, Benga och Artwork. Tillsammans är de dock lika mäktiga som en superhjälte, Magnetic man! Det lönar sig att hålla ögonen öppna för mera låtar av MM.

Det jag hört hittills låter massivt.
Magnetic Man - MAD by thebadmannered
Magnetic Man - I Need Air by GLH
16.12.2010 kl. 01:54

PORR VS. SPEL

Neil Patrick Harris är nog lite kung.
16.12.2010 kl. 01:46

TÄVLINGEN: VINNAREN!

Det har gått ca. en månad sedan jag fick 10,000 visningar och som lovat startade musiktävlingen här på min blogg. Under tävlingens lopp har det ju kommit hela 5000 visningar till, vilket är lite roligt. Det blev en mycket störra succé än förväntat. Har faktist inte helt koll på hur många bidrag det finns men 70-90 stycken var det i varje fall... och det är ju redan en sjukt stor mängd!

Efter många timmars lyssnande på era låtar har jag efter mycket omtanke utsett en vinnare. Ni sku bara veta hur svårt det var att välja EN låt eftersom ni gett mig så otroligt många fina förslag. Många låtar var gamla klassiker jag hört tidigare, som t.ex:

Dallas Superstars - Higher
ATB - Dont Stop
Fat Boy Slim - Push The Tempo

Roligt att få höra dem igen. Andra bidrag var lite nyare låtar som t.ex:

Pendulum - Watercolor

Som jag tyvärr lystnat så mycket på tidigare i år att jag inte kan välja den som vinnare. Skulle det här dock ha varit första gången jag hört Watercolor skulle den haft extremt goda chanser att vinna.

Ni har gett mig så många fina gamla och nya låtar och jag är jävligt tacksam för det! Men en låt fångade mitt intresse mera än alla andra.

En låt från år 2010 som jag på något underligt sätt missat.
En låt med ett fräsht, hårt och framför allt exotiskt sound.
En mycket fängslande låt med en likaså fängslande musikvideo.
En låt jag utan tvekan kommer att använda på framtida DJ-keikkor.

Mina damer och herrar, vinnaren i tävlingen är KIKE_B med låten "Babylon" av Congorock. Lyssna på detta mästerverk och njut av den fantastiska videon! Låten blir bara bättre och bättre desto oftare man hör den. Jag är helt såld. Tusen tack än en gång till alla deltagare! Ni är bäst!

*Till vinnaren*
Skicka dina kontaktuppgifter till benjaminholm(at)gmail.com så skickar jag dig CD-skivan som pris.
15.12.2010 kl. 00:55

Nattmusik.

Class Actress. De tar dig tillbaka till 80-talet. Kolla in deras album/EP med samma namn "Journal of Ardency" (2010)...
Ibland känns det som om man är född vid fel tidpunkt. På något sätt skulle jag nog ha velat uppleva 80-talet påriktigt.

Bilden nedanför är lika fångande som det ljuva moderniserade indie, italodisko, 80-tals soundet och nattens mörka djup.
Class Actress - Journal of Ardency by ILL FIT
14.12.2010 kl. 00:57

TÄVLINGEN: DEADLINE!

Idag är det då sista dagen som ni kan vara med i tävlingen som pågår på denna blogg. KLICKA HÄR för att läsa vad den går ut på och delta.
Nu har jag dock ett problem. Jag har inte ännu hunnit igenom alla 70-90 låtbidrag ni snälla människor har skickat in och ikväll har jag världens hemskaste huvudvärk.. oj nej, hur skall det här sluta?

På tal om deadlines etc... idag skall jag se på season finale av Dexter. Spännande spännande! Hur skall man sen orka vänta tills nästa säsång?

Det kommer att bli förbaskat svårt att utse en vinnare.
Här kommer en bråkdel av era fina bidrag: I Blame Coco - Quicker (Racknruin Remix) av DUDY
Losers - Flush av KIKE
Miike Snow - Animal (Punks Jump Up Remix) av RIM OCH BAS
Prodigy - No Good (start the dance) av TOMMIX

P.S. Kolla mina embed code hax...
13.12.2010 kl. 20:55

No G6 Access

Ibland är det skitroligt att mixa om en låt som man hatar till något som man älskar.
Jag skulle nästan våga påstå att jag hatar beaten i Far East Movement - Like A G6. Vad jag dock älskar är Michael Woods splitternya hit "No Access". Nu har jag ju tur att jag är en mashup artist och därför kan göra mina egna versioner.

Mina damer och herrar, jag ger er "No G6 Access". En bigroom banger!
Paul M.B. - No G6 Access (Far East Movement VS Michael Woods) by BenQ
13.12.2010 kl. 02:49

Filmtips?

Helst jätte bra komedier eller sjukt spännande thrillers.
HIT ME!
12.12.2010 kl. 18:08

SKREAM!

Söndag.
Fields of Emotion.
Skream - Fields of Emotion by tomsimmons
12.12.2010 kl. 16:43

Last night..

..a DJ saved my life.

Nää, int rikit. Men om ni kollar senaste inlägget så nämnde jag att det spelades riktigt skön old school dubstep på BBC1. Högst antagligen missade ni den settin men ingen fara skedd, jag har en download link åt er! CLICK ME!

*Note* Jag hoppas att jag via den här bloggen fått en del läsare äns lite instresserad av dubstep musikstilen. Här är nu er (och alla andras) chans att ordentligt bli introducerad till denna genres 10 år gamla historia. År 2000-2010 ihop pressat till 2 timmar musik. Ta vara på det här!
12.12.2010 kl. 15:24